Zoete aardappelpuree met spekjes en gepocheerd ei

De bataat bevat veel voedingsvezels en vitamines. Vitamine A, C en B6 zijn ruim vertegenwoordigd. De zoete aardappel is rijk aan mineralen als calcium, foliumzuur en kalium. Bataat bevat weinig vetten en is vrij van cholesterol.

Na even de verschillen met de gewone aardappel op te zoeken, lees ik dat deze niet echt beter of slechter is. Zowel gewone als zoete aardappelen zijn in beperkte mate een verstandige keuze. De hype rond zoete aardappel is lichtelijk overdreven. Het is geen superfood en het is geen beter alternatief dan onze vertrouwde aardappel.

Gebruik beide producten zodat je een variëteit aan voedingsstoffen tot je neemt. Kijk naar de bereiding van het product (kook of stoom ze vooral) en zorg dat je aardappelen eet samen met andere producten zoals magere eiwitbronnen en gezonde vetten.

 

Zoete aardappelpuree met spekjes en gepocheerd ei

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 wortels
  • 2 aardappelen
  • peper & zout
  • 1 tl kurkuma
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 el walnoten
  • 1 handje rucola
  • 2 eitjes
  • peper – fleur de sel

Bereiding

Schil de aardappelen, wortelen en zoete aardappelen in blokjes.
Kook gaar in gezouten water en mix daarna tot een puree.
Breng op smaak met peper, zout en kurkuma.

Bak de spekblokjes krokant, hak de walnoten grof en pocheer de eitjes.
Schep de puree van zoete aardappel op het bord, strooi er de spekjes en walnoten over. Leg er een gepocheerd eitje op.
Werk af met enkele blaadjes rucola, peper en fleur de sel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*