Cham­pig­non lin­zen­sa­la­de met gebakken spekjes

Een snel gerecht met linzen.

Linzen zitten vol ijzer, vezels en eiwitten. Linzen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen groenten maar peulvruchten.

 

Cham­pig­non lin­zen­sa­la­de met gebakken spekjes

  • 250 g magere spekreepjes
  • 1 ui
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 500 g gesneden kastanjechampignons
  • 400 g linzen
  • 1 citroen
  • rucola

 

Verhit een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min.

Snipper de ui. Neem de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min.

Voeg de laatste minuut de linzen toe. Kruid met peper en zout en voeg het uitgeperste citroensap toe.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg ze toe samen met de spekjes en wat rucola.

Lekker samen met ciabatta.

 

PS: Voor een frisse toets kan je ook altijd wat feta toevoegen.