Linzenstoofpotje met spruiten

 

Benodigdheden:

500 g spruiten
1 rood pepertje
1 plantje platte peterselie
3 aardappelen
3 teentjes knoflook
2 rode uien
2 eetl. zongedroogde tomaten
1 dl melk met maizena
250 g linzen
6 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 6 dl heet water)
2 eetl. olijfolie
1 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout

 

Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4 stukken. Snipper de rode uien en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn. Snipper de platte peterselie fijn.
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Snij de gedroogde tomaten fijn.

 

Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook en het pepertje 2 min.
Voeg de linzen, de gedroogde tomaten en de tijm toe. Giet er de groentebouillon bij en voeg de blokjes aardappel en de spruiten toe. Kruid met peper en zout en laat nog 15 min. garen.

Voeg de linzen toe en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Meng er de melk met maizena onder en laat 2 min. inkoken. Bestrooi met de peterselie.