Verslag: Great Bruges half marathon

De halve marathon van Brugge is ondertussen al een maand gepasseerd.

Het was een zeer mooie nazomerdag, de zon scheen volop en om te lopen was het zelf soms een beetje te warm. Mij ga je zeker niet horen klagen, liever een stralende zon en paar graadjes te warm dan regen en wind.

We vertrokken goed op tijd naar Brugge en alles verliep vlot, we vonden nog een parkeerplaatsje op ’t Zand en hadden snel ons startnummer. We gingen op tijd naar de start, want die was op een andere plaats dan de inschrijving en aankomst.

Ik start voorzichtig maar ik heb de eerste kilometers geen goed gevoel in de benen en het gaat toch een beetje moeilijk. Volgende keer toch beter maar eerst wat opwarmen in plaats van direct er vol in te vliegen. Eens voorbij de 10 km begin ik eindelijk op dreef te komen en kan mooi opschuiven naar voor.

Qua parcours blijven we niet lang in het centrum van Brugge, we lopen richting de damse vaart en blijven die even volgen. Daarna gaan we verder langs veldwegen. Iets na de half draaien we terug en vervoegen de deelnemers van de volledige marathon ons. Het wordt dan ook wat drukker om te lopen. Het parcours is in het 2e deel voornamelijk een grote baan waar we op het fietspad lopen. Pas de laatste kilometer gaan we terug het centrum van Brugge in en komen we aan op de grote markt.

Persoonlijk vind ik het meer een natuurloop dan een stadsloop. Ik loop graag op rustige wegen en tussen de velden dus ik vond dit niet erg. Voor de sporadische lopers die meer voor de ambiance gaan of voor degene die graag wat van monumenten onderweg zien, was er niet veel van het mooie oude Brugge te zien. In het centrum van Brugge stonden de supporters massaal te kijken, maar de overige 19 km was het eenzaam. In vergelijking met de 10 miles in Antwerpen, daar staan 16 km lang supporters, bandjes en verveel je je nooit. Voor de sporadische lopers is dit dan wel een leuker alternatief.

Aan de aankomst kreeg elke deelnemer 2 boterhammen met beenhesp en enkele blokjes oud brugge kaas met een Brugse Zot. Dit vond ik dan wel weer zeer leuk en lekker ?

Ik kwam op de grote markt aan na 1u42 en was daar zeer tevreden mee. Mijn doel was onder de 1u45 aankomen en dit is meer dan gelukt.
Hiermee was ik 20e dame van de 1052 vrouwelijke deelnemers.