Ovenschotel met pompoen

Winter is coming! Tijd voor comfort food, tijd voor ovenschotels.

Benodigdheden:

700 g gehakt (kip)

400 g pompoen

4 wortelen

1 ui

400 g gepelde tomaten (blik)

1 blokje bouillon

1 kl tijm (gedroogd)

1 kl paprikapoeder

1 kl oregano (gedroogd)

peper en zout

800 g aardappelen

olijfolie

 

Bereiding:

 

Snij de verse pompoen in kleine blokjes van 1 à 2 cm.
Snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in stukken.

Smelt 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en stoof de ui glazig.
Voeg de gepelde tomaten en wortelen toe, verkruimel het bouillonblokje boven de bereiding en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen.
Voeg de pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 min. sudderen tot alle groenten gaar zijn.
Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, oregano en, indien nodig, peper en zout.

Bak het gehakt in een aparte pan, schep het regelmatig om en plet het met een vork totdat het vlees korrelig en goudbruin gebakken is.

Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en snij ze in schijfjes.

Giet het mengsel van tomaat en pompoen in een ruime ovenschotel en verdeel er het gehakt over. Leg daarboven de schijfjes aardappelen.

Schuif de schotel gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.