Linzen-broccoli curry

Regelmatig probeer ik vegetarisch te eten. Ik eet wel nog vlees of vis, maar probeer toch een aantal keer in de week deze te schrappen.
Ik eet dan lekker veel groenten aangevuld met peulvruchten, een vleesvervanger, rijst of pasta. Het vlees mis ik dan zeker niet.
Zeer belangrijk in de vegetarisch keuken is: Vergeet vooral niet voldoende te kruiden!

 

Ingrediënten

200 g linzen
1 broccoli
2 ajuinen
2 el currypoeder
Pili pili poeder
400 ml kokosmelk
zilvervliesrijst
olijfolie

Bereiding

Kook de broccoli gaar in water. Broccoli behoudt zijn kleur het beste als je ze pas toevoegt wanneer het water kookt. Wanneer ze gaar is, spoel je de groente in ijskoud water en je krijgt een frisgroene kleur!

Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de currypoeder toe. Laat even meebakken om de smaken te laten vrijkomen. Blus het geheel met de kokosmelk en laat even doorkoken.

Voeg nu de broccoli en de linzen toe en roer even kort mee.

Serveer met zilvervliesrijst of volkorenpasta.