Chocolade kokos granola

Granola is een hip en gezond alternatief voor onze klassieke ontbijtgranen.  De bereiding is ook niet zo moeilijk: je legt alles op een bakplaat in de oven en je laat het bakken tot het krokant is. Voordeel? Zo’n hele ovenschaal geeft je een hele tijd ontbijtplezier.

Je vertrekt het best vanuit een basisrecept. Nadien kun je experimenteren met gedroogd fruit, yoghurt, melk en verschillende noten.

Hier heb ik een versie met chocolade en kokos gemaakt. Smakelijk!

 

Chocolade – kokos granola

INGREDIËNTEN: Voor 1 grote pot

100 gr havermout
100 gr havervlokken
2 el cacaopoeder
2 el honing
1 tl kaneel
1/2 tl vanillepoeder
50 gr gemengde noten (ongebrand en ongezouten)
25 gr zonnebloempitten
50 gr geraspte kokos

 

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout en de havervlokken in een kom en doe hier de cacaopoeder, kaneel, vanillepoeder en de honing bij. Meng goed door elkaar.

Schep de granola op de bakplaat en spreid goed uit. Bak de havermout 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Laat volledig afkoelen voor hem in de pot te doen. Dan wordt hij goed “crunchy”.

Doe na het afkoelen de gehakte noten, de zonnebloempitten en de kokos er nog bij.