Spruiten met aardappelen en spekjes

Terwijl vandaag officieel de lente begint, maak ik toch nog een echt winters gerecht klaar met spruiten.

Door baconreepjes te gebruiken in plaats van  spek bevat dit gerecht veel minder vet, verzadigd vet en dus minder calorieën. Qua smaak vind ik dit zelf even lekker.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
150 gr baconreepjes
400 gr spruiten
500 gr vastkokende aardappelen
1 sjalot
nootmuskaat
peper
zout

BEREIDING
Kuis de spruitjes en schil de aardappelen. Stoom of kook beide tot ze gaar zijn.
Snij de aardappelen in blokjes.
Snij de sjalot fijn. Bak de baconreepjes in een pan zonder vetstof en doe ze daarna apart.
Stoof nu de sjalot tot ze glazig zijn. Voeg de aardappelen en spruitjes toe en roerbak ze goudbruin. Op het einde voeg je de baconreepjes toe.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.