Rijst met geroosterde zoete aardappel, broccoli en feta

Ingredienten

500 g zoete aardappel
200 g bulgur
½ stronk broccoli
9 cherrytomaten
90 g feta
1 el olijfolie
zout en peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Zet twee pannen met water op om de broccoli en de rijst te koken.

Schil en snij de zoete aardappel in stukjes. Verdeel die op een bakplaatje, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar en bruin. Gebruik indien nodig de laatste 5 min. de ovengrill.

Laat daarna de rijst volgens de gebruiksaanwijzing koken en houd warm.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ca. 5 min in het kokende water gaar.

Giet af en meng ze samen met de zoete aardappel en rijst.

Halveer de tomaatjes en snij de feta in blokjes.

Schep de rijst met de groenten op een schaal en verdeel de tomaatjes en kaas erover. Bestrooi en besprenkel als je wilt nog extra met zout, peper en citroen.