10 warme miles door Antwerpen

Ik heb de 10 miles van Antwerpen ondertussen al een keer of 6 gelopen.
Het parcours ken ik dus al redelijk goed. Maar het blijft toch steeds spannend, bovendien wil je natuurlijk elk jaar wat sneller.
Vorig jaar had ik de 16 kilometer in een tijd van 1 u en 17 minuten gelopen, dit jaar zat ik al een tijdje met 1u 15min in mijn hoofd.
Op de dag zelf wist ik direct dat die tijd er niet in zat. Veel te warm.

We waren op tijd vertrokken naar Antwerpen. We parkeerden ons aan de park en ride te Merksem en gingen van daar met de tram naar de start.

Een half uur voor het startschot ging ik naar het startvak. Een half uur stond ik daar te wachten in de volle zon.
De eerste bevoorrading kwam pas na 8km, ik had dus al erge dorst en we moesten  nog vertrekken ?

Het parcours kan je in 3 delen opdelen, van de start tot na de Kennedy tunnel (ong. 5 km), een relatief ‘vlakke’ deel tussen de Kennedytunnel en de Waaslandtunnel (ong. 8 km) en de laatste 3 kilometer tot aan de waaslandtunnel (ong. 3km.)

Gezien de warmte werd iedereen aangeraden om het kalm aan te doen.
Ik had van in het begin voor mezelf ook beslist om het rustig aan te doen, niet te snel te starten en onderweg te kijken hoe het gaat.
Ik liep een mooi tempo, niet super rustig, maar had nog veel marge over. Na een tijdje keek ik eens op mijn horloge en zag dat ik al 10 km achter de rug had.
Dat ging vlot en de kilometers vlogen voorbij. Aangezien ik toch iets te comfortabel liep heb ik daar dan maar wat beginnen versnellen.
We liepen de winkelstraat door en er stond enorm veel volk te kijken, het blijft leuk om al die supporters langs de kant te zien staan.
De laatste tunnel liep ik nog vlot omhoog en zoals jullie kunnen zien op de foto liep ik met een grote glimlach de wedstrijd uit.

Het was wel erg om te zien hoeveel mensen er moesten wandelen, zelfs na 3 km waren er al veel mensen aan het stappen.
Dit blijft me toch verbazen, als je aan de start van een 16 kilometer wedstrijd staat moet je toch 3 km kunnen lopen?
Dit jaar kan de warmte hier voor iets tussen zitten, maar de andere jaren was me dit ook al opgevallen.

Groetjes,
Karolien

Uitslag:
182e plaats van 8347 dames
1u 25min 04sec