Kriebeljogging Lebbeke 10km (en 250m)

Gisteren was het de 5e editie van de kriebeljogging in Lebbeke.
Het was al even geleden dat ik nog eens een wedstrijd deed en deze is op 15 minuten van bij ons thuis, dus had ik mij vorige week nog op de valreep ingeschreven. We zijn nog maar 1,5 week terug van op vakantie en aangezien daar niet zo veel werd gelopen verwachte ik er niet te veel van, maar ik had er wel zin in.

Ik zag dat er ook een snoepjesloop was en Sam vroeg al een tijdje wanneer hij eens mocht meelopen, dus ideaal om allebei aan de start te staan.

Ik deed de langste afstand van 10 kilometer en voor Sam was er de snoepjesloop van 250 meter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sam mocht eerst starten. Ze moesten 100m rechtdoor lopen dan terugdraaien en nog 50m naar rechts de parking op tot aan de finish.
Hij liet zich in de start wat wegduwen, maar deed het supergoed. Hij was kei-fier en wij natuurlijk ook 🙂
De snoepjes en de medaille werd met een grote glimlach in ontvangst genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna mocht ik starten voor 2 ronden van 5 km.
We deden ongeveer 1 km over het asfalt en gingen dat een natuurgebied in. Dit zouden wachtbekkens zijn gebouwd om de gemeente en de buurgemeenten te beschermen tegen wateroverlast.
De wachtbekkens dienen in de eerste plaats als bufferbekken, maar ze werden zo ingericht dat ook mens en fauna en flora er wel bij varen.
Ook de lopers konden er van genieten, want het was zeer mooi lopen. We liepen door gras of op onverharde paden en verschillende houten brugjes over.
Leuk om het getik van al die loopschoenen over de houten bruggetjes te horen.
Daarna nog 1 kilometer over het asfalt terug tot aan de finish voor een 2e ronde. Ik was wat te snel gestart en de 2e ronde was wat lastiger.
Maar gelukkig kan je dan al beginnen aftellen tot aan de finish en vond ik toch een 2e adem naar de finish toe.

Ik ben gefinished in 45 minuten en 21 seconden, dus best tevreden na een mindere trainingsperiode.

De smaak heb ik alvast terug te pakken en ik ga de loopkalender al eens bekijken om te zien welke de volgende wedstrijd zal worden.

Hopelijk is er daar ook terug een snoepjesloop ?

Waar start jij binnenkort?

 

X, Karolien