Zomerse stoofpot met kip en groenten

Vorige week probeerde ik nog eens een nieuw recept uit. Na onze reis naar Amerika was het al even geleden dat ik zelf nog eens iets maakte. Na de afhaalmaaltijden, restaurantbezoekjes en hamburgers heb ik er van genoten om zelf nog eens iets te maken.

Voor het recept haalde ik mijn inspiratie uit het weekmenu op de website van Colruyt. Daar staan steeds leuke weekmenu’s op met veel variatie. Ze zijn meestal ook gezond, indien niet dan pas ik het recept een beetje aan zodat ze dat wel worden. De hoeveelheid groenten vermeerder ik ook aangezien ik het belangrijk vind om dagelijks voldoende groenten te eten.

Ik zorg er ook altijd voor dat ik voldoende klaarmaak, zodat ik een portie voor in de diepvries heb of de volgende dag kan meenemen naar het werk.

Dit recept vond ik heel makkelijk om klaar te maken. De wortelen en aardappelen snijden nam het meeste werk in beslag. Als je niet veel tijd hebt, kan je steeds wortelen voorgesneden uit de diepvries nemen en erwten uit blik of uit de diepvries. Kruid alles wel goed, op de kippedijen mag je ook steeds wat extra kippenkruiden doen voor nog extra smaak.

 

INGREDIËNTEN:

4 hele dijen van braadkip
250 g erwten
6 wortelen
6 aardappelen
1 ui
200 g tomatenstukjes (blik)
8 dl kippenbouillon
2 eetl. olijfolie
1 kl paprikapoeder
1 kl komijn
1 kl kurkuma
peper en zout

 

WERKWIJZE:

Schil de aardappelen en snij in stukken.
Snipper de ui fijn.
Snij de wortelen in schuifjes.

Verhit de olijfolie in de kookpot. Bak de kippendijen goudbruin aan elke kant, samen met de helft van de fijngesnipperde ui.
Voeg de tomatenstukjes en de kruiden toe. Meng goed en laat 5 min. stoven.
Voeg de wortelen, de rest van de ui toe. Giet er de bouillon over en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog ± 15 min. garen.
Voeg de aardappelen toe en laat nog 15 min. garen. Doe er de diepgevroren erwten bij en laat 10 min. garen. Kruid met peper en zout.

Smakelijk!