Marathon Eindhoven: Week 2

De 2e week van mijn marathon trainingsschema zit er al weer op.

Deze week heb ik opnieuw 4 looptrainingen gedaan met een totaal van 61 kilometer.

Interval 2,5 km in
3x 1km @ 4:45/km + 500m jog
1 km los
10
Duurloop 70 min @ 6:10/km 11
Snelle duurloop 3 km in
10km @ 5:40/km
2km los
15
Lange duurloop 25km @ 6:10/km 25

Alle trainingen zijn vlot gegaan, aangezien het allemaal redelijk traag is en 4 trainingen eigenlijk niet zo veel is, voelt het niet zo belastend aan.
Ik ben meestal de dag na een training al terug goed gerecupereerd.

De interval training met 3 * 1 km deed ik onder de middag op het werk in Brussel.
Het is hier steeds een uitdaging om een vlak parcours te vinden voor de snellere trainingen, maar ondertussen begin ik hier mijn weg al te kennen in de verschillende parken.
Ik liep naar het koning Boudewijnpark in Jette en deed daar rondjes rond de vijver, daar is een wandelpad van ongeveer 600 m en is redelijk vlak.

Voor de duurlopen blijft het een uitdaging om zo traag te lopen, het lukt me maar niet om de voorgeschreven 6:10 te halen 😉
Mijn lange duurloop heb ik uiteindelijk aan een gemiddelde van 6 min/km gedaan wat toch al in de buurt komt.

Mijn korte duurloop deed ik deze week in het Molsbroek in Lokeren. Ik ben 6 jaar naar school in Lokeren geweest, ik deed er mijn middelbaar ongeveer 23 jaar geleden ?
Het toertje langs het Molsbroek was ongeveer 7 km lang, dus deed ik er nog een extra lusje door het bospark bij.Molsbroek Bezoekerscentrum
Voor wie er nog niet is geweest zeker een aanrader om eens te gaan wandelen of joggen. Op het parcours ligt een chalet met picknickbanken en je kan er iets drinken.
Dat zag er zeer gezellig uit, ik hield er alleen een plasstop 😉

Aangezien ik in het weekend niet een ganse voormiddag of namiddag wil weg zijn, had ik het idee om zaterdag op te staan om 6u voor mijn lange duurloop.
Zo gezegd zo gedaan en tegen ongeveer 6u30 trok ik de deur achter mij toe.
Het piekte toch even als de wekker om 6u afliep, maar eens terug thuis na 25km en 2u30 lopen was ik toch blij dat ik er vanaf was en de rest van het weekend kon starten.
Wel leuk dat ik dan tegen 8u30 eigenlijk al gewoon terug thuis was, maar tegen de middag kreeg ik toch een klopje en zou een middagdutje wel deugd gedaan hebben.
Ons 5-jarig zoontje die boordevol energie zit, dacht daar wel anders over, dus maar een dubbele koffie genomen en verder gedaan 😉

Zo zag mijn loopweek er uit, hop naar week 3 🙂