Marathon Eindhoven : week 4

De 4e “zware” trainingsweek zit er ondertussen op. Deze week heb ik in totaal 68 km gelopen, dat moet een nieuw record zijn 🙂

Duurloop70 min @ 6:00/km12

Snelle duurloop
3 km in
12km @ 5:30/km
2km los

17

Recup
60 min @ 6:30/km

9
Lange duurloop 
30km @ 6:10/km

30


De trainingen gaan zeer goed 🙂 
Ik haal makkelijk al mijn tempo’s en de lange duurlopen gaan vlot!

Mijn eerste 30’er stond zondag op het programma.
Ons zoontje ging bij mijn zus slapen en we gingen hem zondagochent halen in Lokeren. Laat nu toevallig Lokeren net op 30km van Aalst te liggen, ideaal om te combineren! 
Er werd dus op een kidsloze morgend niet uitgeslapen, maar om 7u opgestaan om te gaan lopen. Crazy, i know 😉
Eens een ander parcours doen is altijd leuk, deze loop ging dan ook zeer vlot. Voor ik het goed en wel besefte was ik er na 3u lopen 🙂

Na 16km aan het donkmeer in Overmere


Ik kocht deze week op duursport.nl een proefpakket van Amacx. Aangezien ik nog wat aan het zoeken ben naar gels en repen om tijdens de wedstrijd te gebruiken. Bij mijn bestelling kreeg ik gratis een proefverpakking van de Amacx Recovery Drink.

Na mijn lange duurloop van 30 kilometer dronk ik de recovery shake binnen de 30 minuten. Ik moet zeggen dat die zeer goed is meegevallen. Om half 11 was ik klaar met lopen en we hadden daarna toch nog een drukke dag voor de boeg.
Ik heb geen stijve spieren gehad of geen vermoeid gevoel. Ook de dag erna heb ik nergens last gehad, terwijl ik anders toch wat moe ben na zo een lange afstand. Ik ga er dus van uit dat de shake perfect zijn werk heeft gedaan 🙂

btw, voor degene die er aan twijfelen, ik word niet gesponsord door Amacx of andere firma’s! 🙂