(Halve) Bosmarathon Buggenhout

Volgens mijn schema moest er in week 7 een halve marathon ingepland worden. Ik heb alle loopsites afgezocht maar dat weekend was er (in België) geen enkele te vinden. Dan maar schema overhoop gegooid en de week erna eentje ingepland.

Ik had geluk in Buggenhout op 15 minuten rijden met de auto was er de Bosmarathon. Het parcours liep volledig door Buggenhoutbos en dat leek me wel een mooie omgeving om eens te verkennen. Ik ben er echter nog nooit gaan wandelen of lopen.

‘s morgens was het ijskoud, 4 graden stond er op de display van de auto. Een koukleum als ik ben, heb dan maar een lange broek en pull met lange mouwen aangedaan om te lopen. Normaal neem ik nog van alle andere kledij ook mee zodat ik nog kan wisselen als het nodig zou zijn, maar deze keer niet. Eens aangekomen begon de zon volop te schijnen en de temperatuur om hoog te gaan.

Tegen de middag was het in de zon meer dan 20 graden. Daar liep ik dan met lange broek en mouwen. 🙄 Zwetend als een rund 😉

De omloop was mooi, de organisatie perfect en het was leuk lopen. Ik voelde me goed en de beentje gingen vlot. Op 12 km had ik even een dipje en heb ik maar een gelletje genomen. Iets later voelde ik me terug beter en kon mijn tempo opnieuw aanhouden.

De organisatie was perfect, geen enkele opmerkin!

Geëindigd als 13e dame met een tijd van 1u40 🙂