Pompoen-gehakt ovenschotel

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • 400 g pompoen (het vruchtvlees, vers of diepvries, Ringis)
  • 1 ajuin
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik)
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 kl. tijm 
  • 1 kl. paprikapoeder
  • 1 kl. oregano 
  • peper en zout

Voor de puree:

  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • 1 dl melk
  • nootmuskaat

Bereiding

Snij de pompoen in kleine blokjes van 1 à 2 cm.
Snipper de ui fijn

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

Smelt 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en stoof de ui glazig.
Voeg het kippengehakt toe. Schep het regelmatig om en plet het met een vork totdat het vlees korrelig en goudbruin gebakken is. Zet het gehakt apart.

Stoof de stukken pompoen even en voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel het bouillonblokje boven de bereiding en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen.
Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, oregano en, indien nodig, peper en zout.

Bereid ondertussen de aardappelpuree: kook de aardappelen gaar. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer ze. Roer er de melk door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Doe het gehakt onderaan je ovenschotel, giet daarboven de pompoen en verdeel er de puree over. Zet koel weg.

Schuif de schotel gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.

Als u het gerecht op het moment zelf bereidt, volstaan 20 min. in de oven.